• Nederlands

Wateronderzoek

Drinkwater dient volgens de wetgeving 98/83/EG aan meerdere criteria te voldoen om geschikt te zijn voor gebruik in de levensmiddelenindustrie. Onder drinkwater wordt al het water verstaan dat direct geschikt is voor menselijke consumptie. Hieronder valt dus drinkwater, gedesinfecteerd zwembadwater en gezuiverd water (afkomstig uit een waterzuiveringsinstallatie).

Wateronderzoek dient regelmatig uitgevoerd te worden om de kwaliteit van het drinkwater te waarborgen. In ons standaard drinkwaterpakket kunnen wij uw drinkwater conform de wetgeving 98/93/EG op onderstaande microbiologische parameters onderzoeken:

  • E. coli en coliformen volgens de ISO 9308-1
  • Het kiemgetal bij 22˚C / 36˚C volgens de ISO 6222
  • Enterococcen volgens de ISO 7899-2

Regelmatig drinkwateronderzoek

Normec Foodlab onderzoekt voor u of de kwaliteit van uw drinkwater voldoet aan de wetgeving 98/83/EG. De aanwezigheid van bijvoorbeeld E. coli kan duiden op fecale verontreiniging. Dit kan ziektes veroorzaken bij mensen als de bacterie te laat wordt opgemerkt. Voorkom dat mensen ziek worden. Laat regelmatig een drinkwateronderzoek uitvoeren.

Monstername met speciale monsterpotten

Wij beschikken over speciale monsterpotten voor deze analyses. Vraag deze nu bij ons aan. Bij monsterneming is het belangrijk dat de monsterpotten volledig gevuld worden en koel bewaard worden bij een temperatuur < 7 °C. Hierdoor wordt de kwaliteit van het monster gewaarborgd en zijn de resultaten van het onderzoek betrouwbaar. Tevens dient een watermonster, afhankelijk van de analyse, binnen 6-18 uur na monstername op het laboratorium in behandeling te worden genomen. Het is daarom belangrijk om de monstername van tevoren goed af te stemmen. Voor de analyse ontvangt u een uitgebreide omschrijving van de werkwijze en afstemming.

Analyses van uw overige watermonsters

Ook uw overige watermonsters, zoals proceswater en afvalwater, kunnen wij analyseren op verschillende microbiologische parameters. Deze watermonsters kunnen wij testen op kiemgetal, E-coli, coliformen, clostridium perfringens en enterococcen. Deze analyses worden allen onder accreditatie uitgevoerd.

Een wateronderzoek laten uitvoeren of meer informatie?

Wilt u een wateronderzoek laten uitvoeren of wilt u meer informatie? Neem dan nu contact met ons op.

wateronderzoek door normec foodlab boxarrow-up

Meer informatie wateronderzoek

Benieuwd wat onze deskundige laboranten en levensmiddelentechnologen voor u kunnen betekenen? Wilt u meer informatie over wateronderzoek? Neem dan contact met ons op.

Neem contact met ons op Bekijk alle onderzoeken
© 2020 Normec Foodcare Privacy
nl
Offerte aanvragen
MicroCare Laboratorium gaat verder als Normec Foodlab

MicroCare Laboratorium heet vanaf 27 mei Normec Foodlab. Wij zijn dé specialist in het uitvoeren van microbiologische analyses.

Dankzij ons gecertificeerd kwaliteitssysteem en jaren lange ervaring met microbiologische analyses in de levensmiddelen industrie, staan wij garant voor betrouwbare onderzoekresultaten. Met onze expertise zijn wij in staat voor elke klant in de foodindustrie op maat gesneden onderzoek te verrichten. Vanuit het gezichtspunt ‘onderzoek alleen dat wat nodig is’, zodat u geen onnodige kosten maakt.

 

Sluiten