• Nederlands

Veelgestelde vragen

Goede service en snel reactie, dat levert het gewenste resultaat. Om u snel van dienst te zijn, hebben wij een overzicht gemaakt van veel gestelde vragen.

Staat uw antwoord er niet tussen? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via 0172 650516 of stuur uw vraag naar info@normecfoodlab.com.

Ik wil graag monsters laten onderzoeken. Hoe gaat dit in zijn werk?

Wanneer u monsters wilt laten onderzoeken, bent u bij ons aan het goede adres. U neemt contact op met onze administratie, welke u bij een route van de koeriersdienst inplant. De chauffeur komt dan bij u langs om de monsters op te komen halen. In de webportal geeft u aan welke producten u verstuurd en waarop deze geanalyseerd moeten worden. Bij aankomst op het laboratorium wordt de werklijst afgedrukt en worden uw monsters gemarkeerd om de traceability van u producten te kunnen garanderen. Deze code blijft het gehele proces bij uw producten. Wanneer de resultaten bekend zijn, staan deze in de werbportal. Per mail ontvangt u de analysecertificaten.

Kan ik hulp krijgen bij de interpretatie van de resultaten?

Er zijn altijd medewerkers aanwezig die u te woord staan om u te helpen uw resultaten te interpreteren. Naast kennis van microbiologie hebben wij ook jarenlange ervaring in productieomgevingen en kunnen we met u meedenken over mogelijke oorzaken van resultaten. Dus als er vragen zijn, bel gerust!

Hoe garandeert Normec Foodlab het niet onderbreken van de koelketen?

Alle koeriersauto’s zijn uitgerust met een vast ingebouwde koelcel. Daarnaast worden de temperaturen gedurende de gehele rit gelogd door een onafhankelijke logger. Bij binnenkomt worden de monsters in koelkasten geplaatst die staan ingesteld op de door u opgegeven temperatuur. Ook deze koelkasten worden middels onafhankelijke loggers 24 uur per dag 7 dagen in de week bewaakt.

Waarom duurt een bevestiging van een salmonella of listeria de ene keer langer dan de andere keer?

Om een goede identificatie uit te kunnen voeren, moeten wij de cultures eerst rein kweken. Dit betekent dat er geen bacteriesoorten meer doorheen zitten. Dit lukt niet altijd in één poging en vandaar dat sommige bevestigingen dan wat langer kunnen duren. Ook kan er bij twijfel een extra stap worden uitgevoerd waardoor de duur van het proces langer wordt.

Ik heb het rapport van mijn onderzoeken ontvangen maar wanneer krijg ik de factuur?

Wij factureren om de twee weken alle onderzoeken welke in die periode zijn uitgevoerd en goedgekeurd. Dit houdt in dat als u een onderzoek laat uit voeren in de eerste twee weken van de maand, de factuur voor deze onderzoeken aan het einde van de betreffende maand komt. Komt het rapport in de twee laatste weken van de maand, krijgt u de factuur halverwege de volgende maand.

© 2020 Normec Foodcare Privacy
nl
Offerte aanvragen
MicroCare Laboratorium gaat verder als Normec Foodlab

MicroCare Laboratorium heet vanaf 27 mei Normec Foodlab. Wij zijn dé specialist in het uitvoeren van microbiologische analyses.

Dankzij ons gecertificeerd kwaliteitssysteem en jaren lange ervaring met microbiologische analyses in de levensmiddelen industrie, staan wij garant voor betrouwbare onderzoekresultaten. Met onze expertise zijn wij in staat voor elke klant in de foodindustrie op maat gesneden onderzoek te verrichten. Vanuit het gezichtspunt ‘onderzoek alleen dat wat nodig is’, zodat u geen onnodige kosten maakt.

 

Sluiten