• nl

Service

Service en snel reactie, dat levert het gewenste resultaat. Van ons kunt u beiden verwachten. Wanneer u een acuut probleem heeft, snappen wij dat u niet lang kunt wachten. Daarom denken wij graag mee met het oplossen van acute of langlopende problemen. We kijken hierbij naar de individuele en specifieke situatie en kijken dan wat voor u het meest geschikt is. Indien nodig kunnen we uw monsters dan met spoed inzetten.

Onze service loopt van begin tot eind

In samenwerking met Normec Quality Assurance kunnen wij u assisteren bij het opstellen van een monitoringsplan. Hierbij wordt onder andere gekeken naar uw bedrijfstype en -grootte om de productgroepen en frequentie van analyse te bepalen.

Vervolgens kunnen wij via onze ophaalservice uw monsters op komen ophalen. U kunt dan zelf bepalen of dit incidenteel of volgens een vast schema moet of dat u zelf monsters komt aanleveren. Indien gewenst kunnen wij ook de omgeving van uw productielocatie bemonsteren. Onze ervaren monsternemers maken hiervoor een afspraak met u en komen dan langs om de monsters te nemen.

Zodra de monsters bij ons binnen komen worden ze verwerkt in onze digitale webportal. Indien u een webportal account heeft, kunt u zelf aangeven waarop de monsters onderzocht moeten worden. In de webportal kunt u tussentijds al de voorlopige resultaten bekijken zodat u continu op de hoogte blijft tijdens het proces. Zodra de onderzoeken gereed zijn ontvangt u een definitieve rapportage via de mail. De definitieve rapporten zijn ook in de webportal terug te vinden. Indien nodig helpen wij u graag met de interpretatie van de uitslagen.

Veelgestelde vragen

Heeft u een vraag? Om u snel van dienst te zijn, hebben wij een overzicht gemaakt van veel gestelde vragen. Bekijk alle veelgestelde vragen.

Meer weten over ons team, onze ophaalservice of de digitale rapportage?

Bekijk hieronder meer informatie.

Het team

Ons team bestaat uit deskundige analisten die dagelijks werken aan analyses en overige onderzoeken die wij verrichten. Tevens beschikken wij over specialisten die inspecties in de levensmiddelenindustrie uitvoeren. Zij hebben jarenlange werkervaring in onderzoek op levensmiddelenproducten en kunnen daarom ondersteunen bij complexe vraagstukken.

De communicatie verloopt direct met de opdrachtgever en hierdoor hebben we een scherp beeld van de situatie. Klanten zijn bij ons geen ‘nummer’. Ons team staat erom bekend dat zij waarmaken wat zij beloven. Zij zijn niet alleen betrokken, maar ook persoonlijk en flexibel en hebben een praktische insteek. Dit maakt ons tot een krachtige en unieke partner voor de levensmiddelenindustrie.

Onderzoek is in veel gevallen noodzakelijk, maar wat betekenen de onderzochte parameters nou eigenlijk? Onze deskundigen helpen graag bij de interpretatie van de uitslagen en kunnen uitleggen wat de gevonden waardes nou precies voor u betekenen.

24-uurs Ophaalservice

Normec Foodlab heeft een unieke 24-uurs ophaalservice voor uw microbiologische monsters. Dit betekent dat wij bij een spoedaanvraag uw monsters binnen 24 uur komen ophalen en zorgen wij ervoor dat deze desgewenst nog dezelfde dag worden ingezet. Wij streven er dan naar om binnen 12 uur nadat de uitslag bekend is, het definitieve analyserapport door te sturen. Indien u gebruikt maakt van onze webportal, kunt u de status van uw monsters in dit registratiesysteem volgen. Indien het voorlopige resultaat buiten de specificaties valt kunt u gelijk actie ondernemen.

Reguliere ophaalservice
Wij kunnen binnen heel Nederland uw monsters komen ophalen. De monsters worden dan gekoeld naar ons laboratorium getransporteerd. Hoe werkt dit: u kunt een dag voor het gewenste ophaalmoment telefonisch of via de mail de ophaalservice aanvragen. U geeft dan aan om hoeveel monsters het gaat en op welke locatie(s) wij die moeten ophalen. Tevens is het belangrijk om ook te vermelden op welke parameters u de monsters wilt laten onderzoeken.

Het is ook mogelijk om vaste ophaalmomenten en tijdstippen met ons af te spreken. Wij nemen dit dan op in onze planning en zorgen ervoor dat alles soepel verloopt. Mocht er tussentijds iets voorvallen waardoor u graag het moment van ophalen wilt veranderen, dan is dat natuurlijk altijd mogelijk.

Aanleveren van monsters
Naast onze ophaalservice kunt u ook zelf ook uw monsters bij ons aanleveren. U geeft dan aan op welke parameters u de monsters wilt laten onderzoeken en wij zorgen ervoor dat dit uitgevoerd wordt. Wij informeren u graag onder welke condities deze monsters aangeleverd moeten worden.

Omgevingsbemonstering
Veel levensmiddelen producenten moeten regelmatig de omgeving van de productie locatie bemonsteren om ervoor te zorgen dat er geen kruisbesmetting plaatsvindt. Wij beschikken over ervaren monsternemers die lucht en watermonsters kunnen nemen. Daarnaast kunnen zij ook de omgeving met swabs of afdrukplaatjes bemonsteren. Onze monsternemers zullen hiervoor een afspraak met u maken en plannen dan de monsterneming bij u op locatie in. Wij leveren dan alle benodigdheden aan en zorgen er ook voor dat de genomen monsters getransporteerd worden naar het laboratorium.

Digitale rapportage

Doordat wij ons proces hebben geautomatiseerd kunt u op elk gewenst moment de resultaten van uw analyses en de bijbehorende trends inzien in onze webportal. Hierdoor heeft u tussentijds inzicht in uw resultaten waardoor u snel kunt handelen indien de resultaten buiten de specificaties vallen. Dit is van groot belang bij het garanderen van voedselveiligheid. Bovendien bieden wij tevens een unieke service door u te informeren wanneer de resultaten van bepaalde pathogenen onderzoeken (salmonella, listeria, STEC) afwijken van de wettelijke norm. Hierdoor bent u altijd tijdig geïnformeerd en kunt u direct de benodigde maatregelen nemen.

Heldere digitale rapportage
Onze onderzoeksresultaten worden altijd in een duidelijke digitale rapportage weergegeven. Deze weergave voldoet aan de eisen van het ISO 17025 kwaliteitssysteem. In overleg met u, kunnen wij uw normen aan toevoegen zodat u in een oogopslag ziet of het onderzoeksresultaat voldoet aan de gestelde eisen.

Interpretatie uitslagen
De interpretatie van microbiologische uitslagen vinden wij belangrijk en beschouwen we als fundament van ons werk.

Onze deskundigen helpen u daarom graag met de interpretatie van uw uitslagen. Zij kunnen samen met u het productieproces doorlopen en kijken waar eventuele risico’s zich kunnen voordoen. Indien gewenst kunnen zij u adviseren hoe u uw productieproces kunt optimaliseren.

Normen vaststellen
Om te voldoen aan de Europese en Nederlandse wet- en regelgeving is het belangrijk om productnormen vast te stellen. Het vaststellen van productnormen is een complex proces en kan daarom als ingewikkeld ervaren worden. Bij Normec Quality Assurance beschikken wij over specialisten ruime kennis en ervaring hebben met de verschillende kwaliteitsnormen waaronder de hygiënecodes, BRC, IFS, FSSC, etc,. Zij kunnen daarom goed helpen met verschillende kwaliteitsvraagstukken.

Trendanalyses
Als klant van ons kunt u gebruik maken van de webportal. In de webportal bestaat de mogelijkheid om van alle beschikbare resultaten trendanalyses te maken. U kunt deze gegevens dan zelf rechtstreeks downloaden in een bestand. Hierdoor zijn (trend)analyses altijd direct tot uw beschikking. Deze makkelijke tool bespaart tijd omdat u niet zelf de resultaten in een bestand hoeft in te voeren. U kunt dus eenvoudig en snel trends waarnemen en tijdig op bijsturen.

wateronderzoek door normec foodlab boxarrow-up

Meer informatie

Wenst u meer informatie of wilt u een afspraak maken? Neem dan contact met ons op.

Neem contact met ons op Kennis
© 2019 Normec Foodcare Privacy
nl
Offerte aanvragen
MicroCare Laboratorium gaat verder als Normec Foodlab

MicroCare Laboratorium heet vanaf 27 mei Normec Foodlab. Wij zijn dé specialist in het uitvoeren van microbiologische analyses.

Dankzij ons gecertificeerd kwaliteitssysteem en jaren lange ervaring met microbiologische analyses in de levensmiddelen industrie, staan wij garant voor betrouwbare onderzoekresultaten. Met onze expertise zijn wij in staat voor elke klant in de foodindustrie op maat gesneden onderzoek te verrichten. Vanuit het gezichtspunt ‘onderzoek alleen dat wat nodig is’, zodat u geen onnodige kosten maakt.

 

Sluiten