• Nederlands

Training: Listeriastudie NVWA

Voldoe aan de eisen van de NVWA op het gebied van listeriabeheersing.

Lysteria monocytogenes is één van de gevaarlijke pathogene micro-organismen die we veel in het nieuws zien de laatste tijd. Als veroorzaker van veel recalls focussen we in deze training op hoe we deze gevaren van deze ziekmaker in ons productieproces kunnen beheersen. Ook voor de niet kant-en-klare levensmiddelen is dit een groot risico. In de training gaan we in op de leefomstandigheden van Listeria monocytogenes. We oefenen met het inschatten en beheersen van de risico’s en bespreken het gebruik van challenge-testen. Ook Infoblad 85 (aangepast in juni 2019) waarin de NVWA een toelichting geeft wordt uitgebreid besproken. Tot slot bespreken we een plan van aanpak, mocht jouw bedrijf te maken krijgen met een besmetting van Listeria moncytogenes.

Inhoud

  • Listeria monocytogenes
  • Eigenschappen en groeiomstandigheden
  • Wetgeving
  • Gebruik van challengetesten en voorspellingen
  • Infoblad 85
  • Besmettingsroutes in productie
  • Beheersen van gevaar van andere pathogene micro-organismen, zoals Salmonella, STEC

Voor wie?

Deze training is bedoeld voor kwaliteitsmanagers en microbiologen die (mede)verantwoordelijk zijn voor het beheersen van het risico van microbiologische gevaren in een voedselproducerend bedrijf.

Meer informatie en inschrijven

Wil je jezelf inschrijven voor de training microbiologie basis? Vul dan het inschrijfformulier in. Voor vragen over de training kan je contact opnemen met Normec Training & Education via  073 553 06 75.

Voedingswaarde normec foodlab boxarrow-up

Meer informatie

Voor vragen over de training kan je contact opnemen via het contactformulier.

Neem contact met ons op
© 2020 Normec Foodcare Privacy
nl
Offerte aanvragen
MicroCare Laboratorium gaat verder als Normec Foodlab

MicroCare Laboratorium heet vanaf 27 mei Normec Foodlab. Wij zijn dé specialist in het uitvoeren van microbiologische analyses.

Dankzij ons gecertificeerd kwaliteitssysteem en jaren lange ervaring met microbiologische analyses in de levensmiddelen industrie, staan wij garant voor betrouwbare onderzoekresultaten. Met onze expertise zijn wij in staat voor elke klant in de foodindustrie op maat gesneden onderzoek te verrichten. Vanuit het gezichtspunt ‘onderzoek alleen dat wat nodig is’, zodat u geen onnodige kosten maakt.

 

Sluiten