• Nederlands

Kennis

De Europese en Nederlandse wet- en regelgeving is een complex geheel. Onze collega’s van Normec Quality Assurance houden de nieuwe ontwikkelingen in de wet- en regelgeving bij, zodat wij onze klanten desgewenst kunnen informeren over de levensmiddelenmicrobiologie. Hierdoor kunnen wij je zo goed mogelijk adviseren met bepaalde vraagstukken.

Continue verandering in de microbiologie

In de levensmiddelenmicrobiologie houden we ons bezig met de ongewenste aanwezigheid van micro-organismen in levensmiddelen. Hier wordt voortdurend onderzoek naar gedaan en daardoor ontstaan er nieuwe inzichten die ervoor zorgen dat de regel- en wetgeving voor microbiologie voortdurend wordt aangepast. Wij onderzoeken al jaren een breed scala aan levensmiddelen. Dit geeft ons een goede en unieke kennis over levensmiddelenmicrobiologie. Met deze opgedane kennis helpen wij je graag met adviezen over complexe vraagstukken.

Bekijk onze kennisartikelen en blijf op de hoogte. Je kan jezelf ook inschrijven voor onze nieuwsbrief.

boxarrow-up

Wetgeving microbiologie

Doordat we de laatste ontwikkelingen op de voet volgen kunnen we je van deskundig en betrouwbaar advies voorzien.

boxarrow-up

Training: Microbiologie (basis)

Doe essentiële microbiologische kennis voor het voedingsmiddelenbedrijf. Microbiologie speelt bij voedselveiligheid een zeer belangrijke rol. Basiskennis van microbiologie is daarom ook essentieel en onmisbaar voor bedrijven in de levensmiddelenindustrie. Deze kennis kan bijvoorbeeld goed van pas komen bij het interpreteren van de microbiologische onderzoeksresultaten van jouw producten. De basistraining Microbiologie geeft je inzicht in alle microbiologische risico’s die binnen jouw bedrijf kunnen voorkomen. Geldende wetgeving en interpretaties van de NVWA worden tijdens deze training behandeld. Daarnaast geven we inzicht in hoe je microbiologische gevaren in jouw proces zo veel mogelijk kan beheersen. Bekijk ook onze training Microbiologie gevorderd. Inhoud Oorsprong microbiologie Soorten micro-organismen Groei van micro-organismen Voedselinfectie en voedselvergiftiging Wetgeving en normen Bemonsteringsmethodes en interpretatie van resultaten Microbiologische parameters en productkenmerken Monsternameplan gebaseerd op geldende wetgeving en interpretaties NVWA Pathogenen, sporenvormers en vegetatieve micro-organismen Praktijkopdracht microbiologie Voor wie? De training is geschikt voor medewerkers en managers van een kwaliteitsafdeling en leidinggevenden in de levensmiddelenbranche. Meer informatie en inschrijven Wil je jezelf inschrijven voor de training microbiologie basis? Vul dan het inschrijfformulier in. Voor vragen over de training kan je contact opnemen met Normec Training & Education via  073 553 06 75.

boxarrow-up

Training: Microbiologie voor gevorderden

Verdiep jouw microbiologische kennis binnen het voedingsmiddelenbedrijf. Het beheersen van microbiologische gevaren is onmisbaar voor het bewaken van voedselveiligheid en de continuïteit van jouw organisatie. Aanvullend op onze succesvolle basistraining gaat de verdiepende training verder in op de toepassing van microbiologisch onderzoek binnen jouw bedrijf. De theorie achter bestaande methodes zal opgehelderd worden en de praktische toepassing zal extra toegelicht worden. Zo zal er duidelijk gemaakt worden gemaakt hoe Verordening (EG) nr. 2073/2005 van invloed is op jouw producten. Na het volgen van deze training kan je richtlijnen, wetgeving en overige informatiebronnen, zoals Riskplaza, toepassen om een specifiek bemonsteringsplan voor jouw producten te maken. Ook brengen we gevaren aan het licht die kunnen ontstaan door micro-organismen die zich aanpassen aan verschillende omstandigheden, zoals de MRSA-bacterie. Inhoud Invloed van Verordening (EG) nr. 2073/2005 op jouw producten Toepassing richtlijnen en wetgeving Voor wie? De training is geschikt voor medewerkers en managers van een kwaliteitsafdeling en leidinggevenden in de levensmiddelenbranche. Meer informatie en inschrijven Wil je jezelf inschrijven voor de training microbiologie basis? Vul dan het inschrijfformulier in. Voor vragen over de training kan je contact opnemen met Normec Training & Education via  073 553 06 75.

boxarrow-up

Training: Listeriastudie NVWA

Voldoe aan de eisen van de NVWA op het gebied van listeriabeheersing. Lysteria monocytogenes is één van de gevaarlijke pathogene micro-organismen die we veel in het nieuws zien de laatste tijd. Als veroorzaker van veel recalls focussen we in deze training op hoe we deze gevaren van deze ziekmaker in ons productieproces kunnen beheersen. Ook voor de niet kant-en-klare levensmiddelen is dit een groot risico. In de training gaan we in op de leefomstandigheden van Listeria monocytogenes. We oefenen met het inschatten en beheersen van de risico’s en bespreken het gebruik van challenge-testen. Ook Infoblad 85 (aangepast in juni 2019) waarin de NVWA een toelichting geeft wordt uitgebreid besproken. Tot slot bespreken we een plan van aanpak, mocht jouw bedrijf te maken krijgen met een besmetting van Listeria moncytogenes. Inhoud Listeria monocytogenes Eigenschappen en groeiomstandigheden Wetgeving Gebruik van challengetesten en voorspellingen Infoblad 85 Besmettingsroutes in productie Beheersen van gevaar van andere pathogene micro-organismen, zoals Salmonella, STEC Voor wie? Deze training is bedoeld voor kwaliteitsmanagers en microbiologen die (mede)verantwoordelijk zijn voor het beheersen van het risico van microbiologische gevaren in een voedselproducerend bedrijf. Meer informatie en inschrijven Wil je jezelf inschrijven voor de training microbiologie basis? Vul dan het inschrijfformulier in. Voor vragen

© 2020 Normec Foodcare Privacy
nl
Offerte aanvragen
MicroCare Laboratorium gaat verder als Normec Foodlab

MicroCare Laboratorium heet vanaf 27 mei Normec Foodlab. Wij zijn dé specialist in het uitvoeren van microbiologische analyses.

Dankzij ons gecertificeerd kwaliteitssysteem en jaren lange ervaring met microbiologische analyses in de levensmiddelen industrie, staan wij garant voor betrouwbare onderzoekresultaten. Met onze expertise zijn wij in staat voor elke klant in de foodindustrie op maat gesneden onderzoek te verrichten. Vanuit het gezichtspunt ‘onderzoek alleen dat wat nodig is’, zodat u geen onnodige kosten maakt.

 

Sluiten