• Nederlands

Voorspellende microbiologie

Voorspellende microbiologie (Predictive modelling) is het voorspellen van het gedrag van (pathogene) bacteriën in levensmiddelen. Het gedrag van bacteriën in levensmiddelen is voor kwaliteitsmanagers een belangrijke indicator voor de kwaliteit en houdbaarheid van een product. Normec Foodlab heeft de nodige kennis in huis om deze modelleringen uit te voeren.

Garantie voedselveiligheid met voorspellende microbiologie

De wetenschap van de voorspellende microbiologie biedt belangrijke instrumenten voor kwaliteitsmanagers om het productieproces te valideren. De uitkomsten van de modellering geven een beeld over de groei, overleving en inactivatie van (pathogene) bacteriën in een product. Hiermee kan je bijvoorbeeld een conserveringstechniek bepalen en/of bijstellen zodat je verzekert bent dat gewaarborgd wordt. Tevens kan je het productieproces verbeteren waardoor er meer rendement wordt behaald.

Een voorbeeld van voorspellende microbiologie is deactivatie in een verhittingsproces. Naast deactivatie is het ook mogelijk om bijvoorbeeld de houdbaarheid uit te rekenen.

Vragen of voorspellende microbiologie? Neem contact met on op. Wij helpen je graag.

Normec Foodlab boxarrow-up

Meer informatie Voorspellende microbiologie

Wil je meer informatie over voorspellende microbiologie? Neem contact met ons op.

Neem contact op Bekijk alle analyses en onderzoeken
© 2020 Normec Foodcare Privacy
nl
Offerte aanvragen
MicroCare Laboratorium gaat verder als Normec Foodlab

MicroCare Laboratorium heet vanaf 27 mei Normec Foodlab. Wij zijn dé specialist in het uitvoeren van microbiologische analyses.

Dankzij ons gecertificeerd kwaliteitssysteem en jaren lange ervaring met microbiologische analyses in de levensmiddelen industrie, staan wij garant voor betrouwbare onderzoekresultaten. Met onze expertise zijn wij in staat voor elke klant in de foodindustrie op maat gesneden onderzoek te verrichten. Vanuit het gezichtspunt ‘onderzoek alleen dat wat nodig is’, zodat u geen onnodige kosten maakt.

 

Sluiten