• Nederlands

PCR methode

Test jij jouw producten ook op micro-organismen zoals pathogenen? Dan zijn de procedures jou vast wel bekend. Met de traditionele methodes duurt het gemiddeld 3-5 dagen voordat je de uitslagen in kan zien. Daarentegen geeft de real time PCR methode je maar liefst 24 uur eerder inzicht in de resultaten. Dit is van groot belang voor de productie van versproducten. Lees hieronder wat deze methode inhoudt en wat de mogelijkheden zijn voor jouw bedrijf.

De PCR methode

PCR staat voor Polymerase Chain Reaction. Deze methode is uniek omdat er wordt gewerkt met het DNA van een specifiek micro-organisme. Zo laat deze methode, heel simpel gezegd, het DNA van een micro-organisme opvallen. Dit maakt het bestuderen van dat micro-organisme ook een stuk makkelijker.

Hoe werkt deze methode?

Om ervoor te zorgen dat het DNA opvalt, gebruiken onze onderzoekers een ‘kit’. In deze kit hangen ze figuurlijk een kaartje aan het DNA. Dit kaartje wordt een “label” genoemd. Het koppelen komt tot stand door de temperatuur te verhogen en te verlagen. Nu er een label aan vastzit zien we of er wel of geen DNA materiaal te vinden is. In +/- 90% van de gevallen is dat gelukkig niet zo. Als we wel DNA materiaal vinden, moeten we testen of dit afkomstig is van levend of dode organismen. Maar het belangrijkste is natuurlijk dat we hopen geen DNA aan te treffen, zodat je verder kan met de productie.

Real time PCR methode

Wij maken gebruik van de real time PCR methode. Dit is een vorm van PCR die gebruik maakt van een lichtgevend ‘label’. Op die manier is het ‘real time’ te meten. Dit maakt het mogelijk om 24 uur eerder de uitslag van het onderzoek aan te leveren. Hierdoor kan jij jouw producten eerder verkopen en verleng je de houdbaarheid hiervan met een hele dag. De resultaten van het onderzoek zijn makkelijk in te zien via ons online systeem of je krijgt ze per mail binnen. Als we DNA materiaal aantreffen, bellen wij je ook altijd op om verdere uitleg en advies te geven.

Waarom de PCR methode?

  • 24 uur eerder uitslag van het onderzoek
  • Snel duidelijkheid over je product
  • Start eerder met de verkoop van je producten
  • Verleng de houdbaarheid van je product met 24 uur

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Jouw producten laten testen door de PCR methode om zo snel mogelijk resultaat te hebben? Of wil je meer weten over de PCR methode? Neem dan nu contact met ons op.

Voedingswaarde normec foodlab boxarrow-up

Meer informatie

Ben je geïnteresseerd in wat de PCR techniek kan betekenen voor jouw bedrijf? Neem dan nu contact met ons op.

Neem contact op
© 2020 Normec Foodcare Privacy
nl
Offerte aanvragen
MicroCare Laboratorium gaat verder als Normec Foodlab

MicroCare Laboratorium heet vanaf 27 mei Normec Foodlab. Wij zijn dé specialist in het uitvoeren van microbiologische analyses.

Dankzij ons gecertificeerd kwaliteitssysteem en jaren lange ervaring met microbiologische analyses in de levensmiddelen industrie, staan wij garant voor betrouwbare onderzoekresultaten. Met onze expertise zijn wij in staat voor elke klant in de foodindustrie op maat gesneden onderzoek te verrichten. Vanuit het gezichtspunt ‘onderzoek alleen dat wat nodig is’, zodat u geen onnodige kosten maakt.

 

Sluiten