• Nederlands

Houdbaarheidsonderzoek

Als producent van levensmiddelen moet je een onderbouwing hebben voor de houdbaarheid van de producten die je verkoopt. Het is daarom belangrijk om te weten hoe lang jouw product houdbaarheid is. Om de houdbaarheid te bepalen voeren wij een houdbaarheidsonderzoek uit. We gaan dan jouw product op microbiologische en organoleptische parameters onderzoeken. Op basis van de resultaten geven wij jou een advies over de houdbaarheid van het onderzochte product. Wil je liever weten of het mogelijk is om de houdbaarheid te verlengen? Ook daarover geven wij jou advies.

Waarom de houdbaarheid onderzoeken?

Het is wettelijk verplicht om een houdbaarheidsdatum te vermelden op voorverpakte levensmiddelen. De houdbaarheidsdatum geeft consumenten de zekerheid dat het product tot die datum zijn normale kwaliteitseigenschappen bezit (normaal van kleur, geur, consistentie en smaak), niet bedorven is en geen gevaar is voor de gezondheid. Een houdbaarheidsonderzoek geeft je al deze informatie, zodat je een kwalitatief veilig en goed product kunt aanbieden aan de consument.

Verschillende onderzoeken om de houdbaarheid te testen

Een houdbaarheidsonderzoek kan zowel gericht zijn op de veiligheid (bijvoorbeeld Listeria monocytogenes), als op het bederf van een levensmiddel (bijvoorbeeld totaal kiemgetal). Er zijn daarom verschillende soorten onderzoeken mogelijk:

  • Een challengetest
    Bij een challengetest gaan we jouw product met een bekende concentratie van een micro-organisme besmetten. Vervolgens gaan we de groei daarvan volgen tijdens de houdbaarheid.
  • Voorspellende microbiologie
    Dit is het toepassen van voorspellende modellen waarbij we onder andere de potentiële groeisnelheid van micro-organismen berekenen. Bij deze modellering nemen we verschillende product- en procesparameters mee om een inschatting te maken van de houdbaarheid.
  • Effecten van verschillende variabelen
    Een onderzoek naar het effect van verschillende variabelen zoals temperatuur om het gedrag van het product te controleren. Ook is het mogelijk om diverse procestechnieken te vergelijken.

Laat een houdbaarheidsonderzoek uitvoeren

Wil jij aan de wettelijke verplichting voldoen en de houdbaarheid van jouw product laten testen? Laat bij ons een houdbaarheidsonderzoek uitvoeren. Stuur jouw gegevens naar onze Commercieel Manager Zaki Al Salihi en hij neemt contact met jou op!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Normec Foodlab 4 boxarrow-up

Laat een houdbaarheidsonderzoek uitvoeren

Wil jij aan de wettelijke verplichting voldoen en de houdbaarheidsdatum van jouw levensmiddel bepalen? Laat een houdbaarheidsonderzoek door ons uitvoeren. Stuur jouw gegevens naar ons op en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Neem contact met ons op Bekijk alle analyses
© 2020 Normec Foodcare Privacy
nl
Offerte aanvragen
MicroCare Laboratorium gaat verder als Normec Foodlab

MicroCare Laboratorium heet vanaf 27 mei Normec Foodlab. Wij zijn dé specialist in het uitvoeren van microbiologische analyses.

Dankzij ons gecertificeerd kwaliteitssysteem en jaren lange ervaring met microbiologische analyses in de levensmiddelen industrie, staan wij garant voor betrouwbare onderzoekresultaten. Met onze expertise zijn wij in staat voor elke klant in de foodindustrie op maat gesneden onderzoek te verrichten. Vanuit het gezichtspunt ‘onderzoek alleen dat wat nodig is’, zodat u geen onnodige kosten maakt.

 

Sluiten