• Nederlands

Challenge test

Een challenge test is een onderzoek waarbij een levensmiddel kunstmatig wordt besmet met een micro-organisme zodat het groeiprofiel (groeipotentie of groeisnelheid) van het organisme in het levensmiddel bepaald kan worden. Een veel voorkomende challenge test betreft onderzoek op de uitgroei van Listeria monocytogenes in bijvoorbeeld ready-to-eat producten. In het informatieblad 85 van de NVWA is dit uitgebreid beschreven.

Waarom een challenge test?

Bij een challenge test wordt de mate van uitgroei (groeipotentie) van een micro-organisme in een levensmiddel bepaald. Hierbij wordt gekeken naar het verschil in groei tussen de beginbesmetting (direct na productie) en het einde van de houdbaarheid. In het onderzoek worden verschillende parameters meegenomen waaronder bijv. pH, wateractiviteit en temperatuur.

Laat een challenge test uitvoeren

Wil jij voldoen aan de aan de wettelijke gestelde criteria uit informatieblad 85 m.b.t. beheersing van de risico’s van Listeria monocytogenes in kant-en-klare levensmiddelen? Stuur jouw gegevens op naar onze Commercieel Manager Zaki Al Salihi en hij neemt contact met jou op!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Challenge test door Normec Foodlab boxarrow-up

Laat een challenge test uitvoeren

Wil jij voldoen aan de aan de wettelijke gestelde criteria uit informatieblad 85? Stuur jouw gegevens naar ons op en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Neem contact met ons op Bekijk alle onderzoeken
© 2020 Normec Foodcare Privacy
nl
Offerte aanvragen
MicroCare Laboratorium gaat verder als Normec Foodlab

MicroCare Laboratorium heet vanaf 27 mei Normec Foodlab. Wij zijn dé specialist in het uitvoeren van microbiologische analyses.

Dankzij ons gecertificeerd kwaliteitssysteem en jaren lange ervaring met microbiologische analyses in de levensmiddelen industrie, staan wij garant voor betrouwbare onderzoekresultaten. Met onze expertise zijn wij in staat voor elke klant in de foodindustrie op maat gesneden onderzoek te verrichten. Vanuit het gezichtspunt ‘onderzoek alleen dat wat nodig is’, zodat u geen onnodige kosten maakt.

 

Sluiten