• nl

Analyses en onderzoeken

Normec Foodlab voert routinematig een breed scala aan analyses uit. Van verschillende microbiologische analyses zoals Salmonella, Listeria monocytogenes en Escherichia coli. Maar ook chemische en fysische onderzoeken faciliteren wij. Net zoals een houdbaarheidsonderzoek, challenge test, voorspellende microbiologie en een productonderzoek. Een groot deel van het totale aanbod aan microbiologische analyses voeren wij onder accreditatie uit, voor een overzicht zie scope L509 op de website van de RvA. Bekijk de verschillende analyses en onderzoeken die we voor u kunnen uitvoeren.

boxarrow-up

Microbiologische analyse

Wij kunnen microbiologische analyses uitvoeren op alle soorten levensmiddelen zoals (vers) vlees, pluimvee, maaltijden, groente en fruit, zuivel, bakkerijproducten, etc. Daarnaast kunnen wij ook diverse andere typen producten zoals diervoeder analyseren. Wij adviseren graag welke onderzoeken voor jouw producten relevant zijn. Daarbij houden we rekening met de wettelijke verplichtingen. Overzicht van microbiologische analyses Voor ons kwaliteitssysteem volgen wij de ISO 17025 norm. Wij zijn door de Raad voor Accreditatie (RvA) geaccrediteerd. Dit betekent dat ons laboratorium het merendeel van onze microbiologische onderzoeken uitvoert onder accreditatie volgens NEN-EN-ISO/IEC 17025. Download voor een overzicht scope L509 op de website van de RvA. Hieronder vind je een selectie van onze onderzoeken. Heb je vragen? Neem dan contact met ons op. Algemene indicatoren Pathogenen Wateronderzoek (An)aëroob kiemgetal Listeria monocytogenes (Traditioneel en PCR methode) E. coli Enterobacteriaceae Listeria spp Coliformen Coagulase positieve staphylocccen Salmonella spp (Traditioneel en PCR methode) Kiemgetal bij 22˚C / 36˚C Coliformen E. coli & STEC Enterococcen Streptococcen Bacillus cereus Gisten & Schimmels Campylobacter Lactobacillen Clostridium perfringens Melkzuurbacteriën Sulfiet reducerende Clostridia Pseudomonas (An)aërobe sporenvormers

boxarrow-up

Houdbaarheidsonderzoek

De houdbaarheidsdatum op producten geeft consumenten de zekerheid dat het product tot die datum veilig en van goede kwaliteit is. Een houdbaarheidsonderzoek van Normec Foodlab geeft je de juiste informatie zodat je de consumenten een veilig en goed product aan kunt bieden.

boxarrow-up

Challenge test

Met behulp van deze test valideren wij, door het opzettelijk toevoegen van een specifiek micro-organisme aan uw product, in hoeverre dit micro-organisme kan uitgroeien.

boxarrow-up

Voorspellende microbiologie

Voorspellende microbiologie (Predictive modelling) is het voorspellen van het gedrag van (pathogene) bacteriën in levensmiddelen. Het gedrag van bacteriën in levensmiddelen is voor kwaliteitsmanagers een belangrijke indicator voor de kwaliteit en houdbaarheid van een product. Normec Foodlab heeft de nodige kennis in huis om deze modelleringen uit te voeren. Garantie voedselveiligheid met voorspellende microbiologie De wetenschap van de voorspellende microbiologie biedt belangrijke instrumenten voor kwaliteitsmanagers om het productieproces te valideren. De uitkomsten van de modellering geven een beeld over de groei, overleving en inactivatie van (pathogene) bacteriën in een product. Hiermee kan je bijvoorbeeld een conserveringstechniek bepalen en/of bijstellen zodat je verzekert bent dat gewaarborgd wordt. Tevens kan je het productieproces verbeteren waardoor er meer rendement wordt behaald. Een voorbeeld van voorspellende microbiologie is deactivatie in een verhittingsproces. Naast deactivatie is het ook mogelijk om bijvoorbeeld de houdbaarheid uit te rekenen. Vragen of voorspellende microbiologie? Neem contact met on op. Wij helpen je graag.

boxarrow-up

Chemisch & Fysisch

Wil je de voedingswaarde van jouw producten weten of wil je onderzoek doen naar ongewenste verontreinigingen in jouw product. Wij kunnen je daarbij helpen. Vanuit de wetgeving zijn er verschillende criteria opgesteld voor chemische verontreinigingen in levensmiddelen. Verder zijn in de etiketteringswetgeving specifieke eisen vastgesteld voor de voedingswaarde en allergenen in producten. Overzicht van chemische & fysische analyses Wij bieden een ruim aanbod aan chemische en fysische bepalingen die wij kunnen laten uitvoeren. Hiervoor werken wij samen met  geaccrediteerde partners binnen de Normec Group. De chemische analyses vallen dus buiten onze scope van accreditatie (scope L509). Productsamenstelling Overig Nitraat & nitriet Aflatoxine totaal Vitamines & mineralen Allergenen Voedingswaarde Dioxine & PCB’s Wateractiviteit (aw) Mycotoxines Zuurgraad (pH) Zware metalen Pesticiden Hulp nodig of meer informatie? Hulp nodig bij chemische en fysische analyses? Onze collega’s helpen je graag. Neem contact met ons op.

boxarrow-up

Productonderzoek

Naast microbiologische en chemische productanalyses kunnen wij ook gecombineerde productonderzoeken aanbieden. Hiervoor werken wij samen met de deskundigen van Normec Sensory en Normec Label en Specifications. Op basis van uw behoefte kunnen wij een gecombineerd onderzoek aanbieden waarbij diverse microbiologische, chemische, organoleptische parameters worden gemeten. Ook de wettelijke aspecten betreffende verpakking en etiket kunnen getoetst worden. Product benchmarking Product benchmarking is een product vergelijkingsonderzoek. Bij dit onderzoek worden productkenmerken en de verpakking van uw product vergeleken met soortgelijke producten van andere aanbieders op de markt. Samen met u stellen wij de criteria op en voeren wij de vergelijking uit. U ontvangt een complete digitale rapportage waarin de bevindingen en adviezen verwerkt zijn. Hiermee krijgt u beter inzicht in uw eigen producten en die van uw concurrenten. Verhandelbaarheidsrapport Wilt u een product (opnieuw) op de markt brengen? Dan heeft u vaak een verhandelbaarheidsrapport, oftewel een Marketability Certificate nodig. In samenwerking met Normec Label en Specifications kunnen wij dit rapport voor u opstellen. Een verhandelbaarheidsrapport is een rapport waarin staat dat het product getoetst is en voldoet aan verschillende kwaliteitseisen. Het product wordt door ons onderzocht op microbiologische kwaliteit en veiligheid en de voedingswaarde. Daarnaast wordt er een etiketcontrole uitgevoerd omdat het

© 2019 Normec Foodcare Privacy
nl
Offerte aanvragen
MicroCare Laboratorium gaat verder als Normec Foodlab

MicroCare Laboratorium heet vanaf 27 mei Normec Foodlab. Wij zijn dé specialist in het uitvoeren van microbiologische analyses.

Dankzij ons gecertificeerd kwaliteitssysteem en jaren lange ervaring met microbiologische analyses in de levensmiddelen industrie, staan wij garant voor betrouwbare onderzoekresultaten. Met onze expertise zijn wij in staat voor elke klant in de foodindustrie op maat gesneden onderzoek te verrichten. Vanuit het gezichtspunt ‘onderzoek alleen dat wat nodig is’, zodat u geen onnodige kosten maakt.

 

Sluiten